Dette er en kort vejledning til skribenter til FlueFisker.

Teksten:
Hvis du skriver på en computer, og det gør langt de fleste, så glem alt du har lært om at lave en disposition, inden du går i gang. Fordelen ved tekstbehandlingsprogrammer er, at du kan skrive frit, og redigere bagefter. Går du i stå et sted, så begynd på et andet afsnit, og kæd så det hele sammen til sidst.

Ofte er det allersværeste at få begyndt. Her kan du benytte dig af et lille trick: Start med at skrive det, du vil fortælle, som om du skulle berette til en af dine gode venner. Det gør, at du kommer i gang med at skrive noget ned, som du så kan redigere i og ændre på. Det er også en god idé at starte historien med det samme og glemme alt om den lange indledning.

Hvad du skal skrive om er op til dig. De bedste artikler er dem, man selv har lyst til at læse. Derfor skal de også skrives på en måde, man selv finder spændende. Beretninger fra fisketure er noget af det sværeste at skrive om. En kronologisk gennemgang bliver ofte kedelig. Vær kritisk og vælg de bedste oplevelser og episoder fra turen. Ofte er det en god idé at vælge ud fra, hvad du har billeder til at fortælle.

Det er ofte en god idé at lade det, du har skrevet, ligge nogle dage, og så se på det igen. Når du så har noget, du mener, kan bruges, sender du det til FlueFisker. Et af redaktionsmedlemmerne vil læse det, du har skrevet og måske komme med forslag til, hvordan du kan forbedre din artikel. Husk, at det er ikke negativ kritik, men et forsøg på at sikre at det, du har skrevet, tager sig bedst ud.

Der er ingen grund til at bruge energi på at få teksten til at se pæn ud. Den bliver rettet til efter den standard, der er i FlueFisker.

FlueFiskers redaktion kan læse dokumenter skrevet i Word, Open Office, .txt og .rtf. Filformatet Pages, der benyttes af Apple computere (MAC), kan ikke læses. Er du i tvivl, så spørg.

Billeder:
Vi elsker billeder i FlueFisker! Flotte billeder med fisk, fiskere, fiskevande, fiskegrej, fluer osv. Et godt billede siger mere end en masse ord.

Billederne skal være skarpe og så digitalt store som muligt. Det betyder først og fremmest, at du ikke skal sætte billederne ind i teksten; send billederne som separate filer. Tag mange billeder, og send så de allerbedste sammen med teksten. Det er ikke sikkert, vi bruger dem alle sammen; det kommer an på pladsen. Den letteste måde at sende mange filer på er at benytte den gratis tjeneste, der hedder Wetransfer, hvor du fremsender til fluefisker(@)fffd.dk.

God arbejdslyst
FlueFiskers redaktion

Login

Husk mig