Af Lars Chr. Bentsen bragt i FlueFisker februar 2005

Mange spørger, hvorfor jeg træner mit fluekast. Det gør jeg fordi jeg synes det er sjovt!!! Jeg nyder at se linen trodse tyngdekraften i et langt kast eller se den kurve sig omkring den forhindring jeg har sat ud. Jeg elsker fornemmelsen af det perfekt timede kast, der bare flyver og flyver af sted og nærmest ikke vil stoppe.

Men man bliver også en bedre fisker af at øve sig, og fange fisk vil vi vel alle sammen trods alt gerne. Jo mere man træner og øver sig, jo bedre bliver man og deraf følger et større overskud, der sætter fiskeren i stand til at håndtere flere situationer. At blive en bedre kaster sætter fiskeren i stand til at vælge nye fiskepladser. Det kan være den lille, skovkransede bæk, hvor man pludselig kan fiske fordi man har lært at switchkaste eller en af de kystpladser man allerede kender, som man kan fiske i en anden vindretning.

Det er nemt at træne sit fluekast, for linen er den bedste sladrehank, der afslører alle utilsigtede fejl nådesløst. Og hvis man ved hvad man skal kigge efter, er fremgang nemt at se.
Den bedste måde at lære fluekast på, eller at blive bedre, er dog ved at deltage i et kastekursus, hvor en dygtig instruktør ikke blot kan se hvilke fejl man eventuelt laver, men også give gode og let forståelige anvisninger på hvad der forsårsager og ikke mindst hvordan man retter den. Det er ikke sikkert man bliver en bedre kaster på de timer et kastekursus varer, men forhåbentlig kan man drage hjem med nogle nye ideer og øvelser, der kan afhjælpe kastefejlene. Denne klumme vil i de næste numre af Fluefisker fokusere på en typisk fejl og kigge på, hvordan man arbejder på at slippe af med den. I næste nummer vil jeg beskrive mere nøje hvordan jeg selv træner i fluekast og hvilke hjælpemidler man kan benytte sig af.

Login

Husk mig