FFFD historie

FFFD logo 

Et lille tilbageblik i FFFD's historie, specielt til de mange, der er blevet medlemmer indenfor de sidste par år.
Skrevet af Jens Lund Adamsen (Adam) medlemsnr. 002

Federation of Fly Fishers Denmark havde 20 års fødselsdag den 27. marts 2013.

Det hele startede Den 27. marts 1993. Den stiftende generalforsamling blev afholdt i Dalum Lystfiskerforenings klubhus i Dalum på Fyn.

Per Nielsen fra SWAN Products var initiativtageren. Per var medlem af FFF i USA og havde været ved Fly Fair i Holland og havde set mulighederne.

Blandt fluefiskerne i Europa havde flere gået og syslet med en ide om at starte en Europæisk afdeling af FFF.
EFFF blev etableret, men gik senere i sig selv igen. (blev officielt opløst i 1997, men kastedelen fortsatte).

 

Den stiftende generalforsamling havde et godt fremmøde. Fluefiskeriet var i fremgang og interessen var til stede. FFFD blev stiftet og den første bestyrelse blev valgt med Per som den naturlige formand.

Det første bestyrelsesmøde blev afholdt den 5. april 1993. Vi havde store ambitioner og vovemodet fejlede intet. Per var klar med en plan i form af en dansk udgave af hollandske "Fly Fair". Vi besluttede i bestyrelsen at gennemføre den første udgave af "The Danish Fly Festival" samme efterår.

Det blev en hård start, men i weekenden 4.-5. september løb den første festival af stablen i Esbjerg og det blev en succes. Økonomisk blev det dog også en lærestreg - i det hele taget var den første tid virkelig en læretid, hvor mange foreningsprocedurer skulle på plads.

Konceptet kom dog hurtig i god gænge. Siden har FFFD afholdt festivalerne i KFUM hallerne i Kolding.

Det første år nåede medlemstallet op på 47 siden er det gået støt frem. I foråret 1999 rundede vi 250 medlemmer og ved sidste generalforsamling i november 2013 var vi over 1.200 medlemmer.

FFFD er i dag den største udenlandske afdeling af FFF og det har kostet blod, sved og tårer og en håndfuld bestyrelsesmedlemmer.

Kommunikationen til medlemmerne foregik de første sæsoner med FFFD nyhedsbrev som udkom fire gange om året. I efteråret 1997 tog FlueFisker over og har været vores medlemsblad lige siden.

1997 var også året, hvor FFFD fik sine første certificerede kasteinstruktører, siden har flere sluttet sig til skaren og i dag har vi en lille flok af meget dygtige og aktive kasteinstruktører.

FFFD har haft og har stadig en stor betydning for udviklingen af dansk fluefiskeri, det hersker der ingen tvivl om.

Det kan måske synes lidt mærkelig i dag, hvor fluefiskeri er det naturligste i verden, man kan søge oplysninger alle steder både i blade og på nettet..."Det ku' man ikke i halvfemserne".

Danmarksmesterskabet i Fluebinding fik rigtig vind i sejlene efter at have levet en skyggetilværelse i en periode, da FFFD i 1998 gik ind i et konstruktivt samarbejde med DSF, tog værtskabet (The Danish Fly Festival 1999) og samtidig fik en række sponsorer på banen.

FFFD's mange forskellige aktiviteter gennem årene, herunder fluebindingsseminarer, kastekurser og ture i ind- og udland har i høj grad været en faktor i folks introduktion til fluefiskeriet.

En helt speciel aktivitet, som er blevet en institution, er det årlige fluebindertræf, den sociale 'fætter/kusine' fest, hvor alt inden for fluebindingen får en omgang. Der er ingen dagsorden, men det er f... mig hyggeligt og har givet grundlag for en bunke gode historier ikke mindst om proppenge. Jeg håber, at I som ikke tidligere har deltaget, melder jer til årets træf i november.

For mit vedkommende har FFFD været den altafgørende inspirationskilde for udviklingen af mit eget fluefiskeri og fluebinding, som i dag er en passion.

/Adam