Tversted Å

FFFD's miljøudvalg har bevilget penge til materialeindkøb.

Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening startede i februar 2015 og vi har allerede lavet flere gydebanker i Tversted å og har flere godkendte ansøgninger om grus liggende. Desuden har vi mange andre planer, som man kan læse nærmere om på vores hjemmeside www.tnvp.dk. Vi arbejder hårdt på at forbedre den generelle miljøtilstand i og omkring vores vandløb. Et vigtigt element i dette er udlægning af gydegrus og denne ansøgning er en konsekvens af at vi mangler lidt grej for at effektivisere vores arbejde.
Skyllesystemet er blevet os bekendt via Lars (Lasse) Michaelsens arbejde og så vidt vi ved, kender FFFD til hvordan det fungerer. Ellers henviser vi til denne video: https://www.youtube.com/watch?v=wiKPXWZvKrE 
Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening vil hermed gerne ansøge om midler fra FFFDs miljøpulje. Vi ansøger om midler til indkøb af materialer til etablering af et skyllesystem, som kan skylle gydegrus ud i vandløbene. Årsagen til at vi gerne vil have dette system er, at der er mange steder langs vores vande, hvor adgang med maskiner er umuligt. På disse steder vil vi kunne etablere en masse fine gydebanker - til glæde for både fisk og naturen generelt - ved at bruge skyllesystemet.